Senior corporate finance adviseur

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Zet jij de volgende stap in jouw carrière als corporate finance adviseur bij een kantoor waar de mens net zo belangrijk is als de cijfers? Bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht krijg je veel invloed op de invulling van jouw werkweek.

Die week is trouwens behoorlijk afwisselend. Je adviseert bij ons geen aandeelhouders, maar schakelt rechtstreeks met de directeur en/of directie. Je bent betrokken bij het hele proces: van de eerste kennismaking tot de handtekening bij de notaris. Door jouw expertise breed in te zetten blijf jij jezelf ontwikkelen.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Als adviseur corporate finance gebruik jij jouw cijfermatig inzicht en analytisch vermogen om tot de beste oplossingen te komen. Omdat klantcontact een belangrijk onderdeel is van je werk én je samenwerkt met verschillende afdelingen verwachten we dat jij communicatief sterk bent. Je bent resultaatgericht zonder daarbij een goede werk-privébalans uit het oog te verliezen. Daarnaast heb je:

 • een hbo- of wo-diploma in de richting bedrijfseconomie, bedrijfskunde of finance of van een andere relevante cijfermatige studie 
 • meerdere jaren ervaring als adviseur corporate finance of in een vergelijkbare rol. 

Sparringpartner voor het mkb

Als adviseur corporate finance begeleid jij bedrijven bij aan- en verkooptrajecten, adviseer je over bedrijfsfinancieringen en help je informal investors bij investeringsproposities. Onze klanten zijn voornamelijk mkb-bedrijven met een ondernemingswaarde van € 2,5 tot € 50 miljoen. Door alle complexe stappen duidelijk uit te leggen, zorg jij ervoor dat de ondernemer zich vertrouwd voelt in het proces en het gevoel heeft dat zijn of haar belangen goed worden behartigd.

Jouw taken bestaan bijvoorbeeld uit:

 • adviseren van klanten over onderwerpen als fuseren, overnemen, financieren en investeren  
 • aanvragen van (complexe) financieringen en meedenken over de financieringsstructuur  
 • opstellen van bedrijfswaarderingen en informatiememoranda  
 • begeleiden van onderhandelingen, bijvoorbeeld bij bedrijfsoverdracht tussen de klant en potentiële kopers of bij de aanvraag van een bedrijfsfinanciering onderhandel je met de financier over de voorwaarden 
 • meedenken en controleren van contracten die zijn opgesteld door een jurist 
 • zijn van een aanspreekpunt voor alle corporate finance vragen vanuit jouw juridische en fiscale collega’s.  

“De ene organisatie is de andere niet. Door kritische vragen te stellen aan de directie ontdek je de kracht van die specifieke organisatie. Je wordt hierin steeds beter en krijgt meer verantwoordelijkheden. Dat maakt deze functie echt geschikt voor ambitieuze professionals die de volgende stap in hun carrière willen zetten.”

Jurre, analist corporate finance

De kracht van teamwork

Met ruim 160 collega’s maken we het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, bedrijfswaarderingen én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken.

Met jou in ons team werken er vier corporate finance adviseurs bij Hoek en Blok. Waar nodig schakelen jullie de expertise in van andere Hoek en Blok-afdelingen. Zo heb je regelmatig contact met juristen, fiscalisten en partners. Door ons brede dienstenpakket vind je intern het antwoord op 95% van jouw vragen.

TekstvakHoek en Blok is een sportief kantoor waar we regelmatig de competitie met elkaar aangaan. Daarbij worden we aangemoedigd door Hoek en Blok-ers die liever naast, dan op het veld staan. Ook met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor, het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt