Senior assistent accountant samenstelpraktijk

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Jezelf verder ontwikkelen bij een kantoor waar de mens net zo belangrijk is als de cijfers? Bij Hoek en Blok in Sliedrecht bepaal jij zelf hoe jouw carrière eruitziet. Als senior assistent accountant samenstelpraktijk krijg jij alle mogelijkheid om je AA-titel te halen, manager te worden of je te specialiseren in een onderwerp als duurzaamheid. Ben je helemaal tevreden als assistent accountant? Ook prima, de keuze is aan jou.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

We ontdekken graag jouw talenten. Als senior assistent accountant samenstelpraktijk is het fijn als je veel verantwoordelijkheidsgevoel hebt en goed kunt samenwerken en communiceren. Dat komt de samenwerking met jouw samenstelteam ten goede. Natuurlijk verwachten we dat je cijfermatig inzicht hebt. Maar net zo belangrijk vinden we het dat jij vol enthousiasme nieuwe taken oppakt en steeds beter wil worden in wat je doet. Ook heb je:

 • minimaal een hbo-werk- en -denkniveau 
 • enkele jaren werkervaring in het vakgebied accountancy of een relevante achtergrond in het bedrijfsleven. 

Jouw rol in het team als senior assistent accountant samenstelpraktijk

Met jouw team ben je verantwoordelijk voor de boekhouding van onze mkb-klanten. Dat zijn bijvoorbeeld bedrijven uit de bouw, scheepvaart, detailhandel of IT. Met jouw cijfers kunnen zij hun organisatie aansturen én maken ze optimaal gebruik van belastingvoordelen. Binnen jouw samenstelteam worden de taken verdeeld op basis van interesse en ervaring.

Als senior assistent accountant samenstelpraktijk houd jij je vooral bezig met:

 • verlenen van administratieve diensten 
 • opstellen van de jaarrekening en het samensteldossier 
 • opstellen van de fiscale aangifte voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting en vennootschapsbelasting 
 • aansturen en begeleiden van de junior collega’s. 

 

Je blijft je ontwikkelen en krijgt daardoor de verantwoordelijkheid over steeds meer taken. Een logische vervolgstap is bijvoorbeeld een rol als relatiebeheerder.  

“Inmiddels maak ik al 11 jaar met veel plezier onderdeel uit van Hoek en Blok. Met mijn collega’s werk ik hard, maar er is ook ruimte voor een geintje en een kletspraatje. Bij mijn collega’s kan ik altijd terecht voor vragen. We hebben een hoop kennis in huis, zo blijf je van elkaar leren.

De persoonlijke band die ik heb met collega’s en met klanten, maakt mijn werk heel waardevol! En extra leuk aan Hoek en Blok zijn de leuke uitjes en de vrijdagmiddagborrels 😉”  

Anly, Senior Assistent Accountant Samenstelpraktijk

De kracht van teamwork

Met ruim 160 collega’s maken we bij Hoek en Blok het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken en bijvoorbeeld door te groeien naar een rol als manager of accountant. Ben je helemaal gelukkig met jouw rol als gevorderd assistent accountant samenstelpraktijk? Lekker blijven zitten. Doorgroeien is een keuze, geen verplichting.

Je maakt onderdeel uit van 1 van onze 6 samenstelteams. Daarin werk je intensief samen met ongeveer 8 collega’s. Jullie overleggen over de werkzaamheden, de beste Netflix-series en misschien ook wel over jullie voorbereiding op het volgende sportevenement. Hoek en Blok is een sportief kantoor waar we regelmatig de competitie met elkaar aangaan. Daarbij worden we aangemoedigd door Hoek en Blok-ers die liever naast, dan op het veld staan. Ook met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor, het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt