Senior assistent accountant audit

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • € 3.000 – € 4.300
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Verder groeien bij een kantoor waar de mens net zo belangrijk is als de cijfers? Bij Hoek en Blok in Sliedrecht krijg je alle vrijheid om zelf jouw functie als senior assistent accountant audit vorm te geven. Verdieping, verbreding of je RA-titel halen onder werktijd… Jij bepaalt.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 3.000 – € 4.300, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

We ontdekken graag jouw sterke punten. Natuurlijk is het wel handig dat je als senior assistent accountant scherp op de details let, zodat je weet of de cijfers kloppen. En dat je goed uit je woorden kunt komen als je klanten om een toelichting vraagt of collega’s begeleidt. Een flinke portie doorzettingsvermogen is ook welkom, sommige klussen vragen nu eenmaal veel geduld. Verder heb je:

 • minimaal een hbo-werk- en -denkniveau 
 • een diploma in de richting van accountancy of bedrijfseconomie, of je bent bezig met een Nyenrode bachelor op dit gebied 
 • enkele jaren werkervaring in het vakgebied accountancy. 

Afwisseling genoeg als senior assistent accountant audit

Iedere paar weken neem jij met een wisselend team Hoek en Blok-ers je intrek in het kantoor van 1 van onze klanten. Meestal zijn dat mkb-ondernemingen met een omzet tot 300 miljoen. Tot je klanten behoren bijvoorbeeld bouwbedrijven, IT-dienstverleners en handelsorganisaties.

Je stelt je stoel goed in, test de koffie en duikt de administratie en interne processen in. Door cijfers te controleren, verbanden te leggen en vragen te stellen ontdek jij met welke kansen en bedreigingen jouw klant te maken heeft. De heldere rapportage die jouw team opstelt biedt jouw klant de rust en ruimte om te ondernemen. Binnen het team zijn jouw belangrijkste verantwoordelijkheden het:

 • controleren van jaarrekeningposten 
 • interviewen van klanten tijdens de interim controle 
 • begeleiden van collega’s die net beginnen als assistent accountant audit. 

 

Houd je wel van een uitdaging? Dan mag je ook al een start maken met de risicoanalyse.  

“Aan alles merk je dat je bij Hoek en Blok gezien wordt. Van het vrolijke goedemorgen van receptioniste Petra tot de cadeautjes bij speciale gelegenheden. Hoek en Blok is groot genoeg om je alle kansen te bieden terwijl het klein genoeg is om oog te houden voor jou als collega.”

Herman, manager audit

De kracht van teamwork 

Met ruim 160 collega’s maken we het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. Je persoonlijke coach helpt jou die ambities waar te maken en bijvoorbeeld door te groeien naar een rol als manager of accountant. Ben je helemaal gelukkig met jouw rol als gevorderd assistent accountant audit? Lekker blijven zitten. Doorgroeien is een keuze, geen verplichting.

Je werkt binnen onze auditpraktijk met zo’n 24 enthousiaste collega’s. We houden wel van een beetje competitie. Op het werk én op het sportveld. Regelmatig doen we mee aan sportwedstrijden. Daarbij worden we aangemoedigd door Hoek en Blok-ers die liever naast, dan op het veld staan. Ook met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor, het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt