Adviseur IT risk & cyber security

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Ben je net uit de schoolbanken, heb je affiniteit met IT, digitalisering, Artifical Intelligence (AI) en Cyber Security? Kom dan eens bij Hoek en Blok.IT op gesprek.

Hoek en Blok.IT is een audit en advies organisatie gericht op de advisering van tech-enabled bedrijven, onderdeel van advieskantoor Hoek en Blok – actief in regio Rotterdam met ongeveer 180 collega’s. We hebben mooie projecten, toffe klanten én bieden jou een kick-start van je carrière. Wil je tijdens je carrière in deeltijd nog een (post) master halen in samenwerking met ons? Ook dat faciliteren we. Ontdek de werkomgeving waar jij je fijn bij voelt en geef jouw toekomst verder vorm. Wij zijn de innovatieve club waar jij naar zoekt.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • je kinderen zelf naar school brengen? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Als (junior) adviseur IT risk & cyber security help jij mkb-organisaties op verschillende manieren bij het professionaliseren van hun onderneming. Zo adviseer je de ene dag een verzuimorganisatie over het op een veilige manier implementeren van IT-oplossingen, terwijl je de dag erna de volwassenheid van IT security processen beoordeelt bij toonaangevende cloud- data- en managed services IT leveranciers. Je bent actief in zowel de IT audit & assurance als de adviespraktijk. In de IT audit & assurance praktijk:

 • een hbo- of wo-werk- en -denkniveau 
 • enige ervaring in het vakgebied IT risk & cyber security 
 • interesse om je als gekwalificeerd IT-auditor aan te sluiten bij NOREA, de beroepsvereniging voor IT-auditors 

Mooie corporate klanten en uitdagende IT audit & advies projecten, met de vrijheid en waardering die je verdient.

Geniet jij van je huidige klanten en de mooie projecten die je doet, maar ben je toe aan meer zelfstandigheid, waardering en verantwoordelijkheid? Bij Hoek en Blok.IT hebben we dezelfde tech-enabled klanten, de mooie projecten én we bieden de next step voor jouw carrière. Ontdek de werkomgeving waar jij je fijn bij voelt en geef jouw toekomst verder vorm. Wij zijn de innovatieve club waar jij naar zoekt.

In de rol van (Junior) Adviseur IT Risk & Cybersecurity bij Hoek en Blok kunnen wij je het volgende bieden:

 • Wij richten onze IT audit en advies praktijk op tech-enabled klanten met toffe producten en complexe architeturen. Daar kan jij je ei wel kwijt. Minder big 4 en meer coole opdrachten dus.
 • Geniet van onbeperkte vrijheid om jouw werkschema en proces naar wens te vormen en te ontwikkelen. Geen late avonden meer, tenzij je daar zelf voor kiest. Nu kun je jouw vrije tijd koesteren en tegelijkertijd voldoening halen uit je werk.
 • Geen saaie bedrijfsfeesten meer. Bij Hoek en Blok weten we hoe we echt plezier moeten maken. Het enthousiasme houdt ons gemotiveerd om onze klanten de beste service te bieden.

Adviseren over IT-uitdagingen en compliance vraagstukken

Als (Junior) adviseur IT risk & cyber security help jij mkb-organisaties op verschillende manieren bij het professionaliseren van hun onderneming. Zo adviseer je de ene dag een verzuimorganisatie over het op een veilige manier implementeren van IT-oplossingen, terwijl je de dag erna de volwassenheid van IT security processen beoordeelt bij toonaangevende cloud- data- en managed services IT leveranciers.

Je bent actief in zowel de IT audit & assurance als de adviespraktijk. In de IT audit & assurance praktijk ga je aan de slag met:

 • beoordeel je de security & privacy vraagstukken van onze assurance klanten (ISAE 3000, 3402 en SOC 2)  
 • draag je bij aan de controle van de jaarrekening 
 • voer je samen met onze ervaren IT-consultants overige IT-onderzoeken uit. 

In de adviespraktijk ondersteun je onze klanten bij een breed scala van IT-onderwerpen zoals het: 

 • uitvoeren van cyber security opdrachten 
 • adviseren bij ERP selectie- en implementatietrajecten 
 • uitvoeren van data-analyses 
 • implementeren van privacywetgeving. 

“Bij Hoek en Blok krijg je de ruimte om echt een sparringpartner te zijn voor je klant. Je ziet als externe deskundige direct wat er goed gaat en wat beter kan. Die inzichten deel je met elkaar om zo de klant te helpen groeien. Dat gaat verder dan alleen het adviseren over risico’s, je helpt een organisatie echt een professionaliseringsslag te maken.”

Steven, partner IT audit & advies

De kracht van teamwork 

Met ruim 160 collega’s maken we het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, bedrijfswaarderingen én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken.

Je werkt veel samen met je 30 collega’s uit het auditteam. Work hard, play hard is ons motto. Hoek en Blok is een sportief kantoor en we gaan regelmatig de competitie met elkaar aan. Daarbij worden we aangemoedigd door Hoek en Blok-ers die liever naast, dan op het veld staan. Ook met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor, het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt