Assistent accountant audit

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • € 2.000 – € 3.300
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Een vliegende start maken bij een kantoor waar de mens net zo belangrijk is als de cijfers? Bij Hoek en Blok in Sliedrecht krijg je alle vrijheid om zelf jouw functie als assistent accountant audit vorm te geven. Verdieping, verbreding of op den duur je RA-titel halen onder werktijd… Jij bepaalt.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 2.000 – € 3.300, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

We ontdekken graag jouw sterke punten. Natuurlijk is het wel handig dat je als assistent accountant scherp op de details let zodat je weet of de cijfers kloppen. En dat je goed uit je woorden kunt komen als je collega’s of klanten om een toelichting vraagt. Een flinke portie doorzettingsvermogen is ook welkom, sommige klussen vragen nu eenmaal veel geduld. Verder heb je:

 • een start gemaakt (of ga je maken) aan een hbo of wo opleiding in de richting van accountancy of bedrijfseconomie 
 • affiniteit met cijfers en wil je jezelf graag ontwikkelen tot accountant of adviseur  
 • een goede aanpak in plannen, organiseren en analyseren 

Afwisseling genoeg als assistent accountant audit

Iedere paar weken neem jij met een wisselend team Hoek en Blok-ers je intrek in het kantoor van 1 van onze klanten. Meestal zijn dat mkb-ondernemingen met een omzet tot 300 miljoen. Tot je klanten behoren bijvoorbeeld bouwbedrijven, IT-dienstverleners en handelsorganisaties.

Je stelt je stoel goed in, test de koffie en duikt de administratie en interne processen in. Door cijfers te controleren, verbanden te leggen en vragen te stellen ontdek jij met welke kansen en bedreigingen jullie klant te maken heeft. De heldere rapportage die jullie team opstelt biedt de klant de rust en ruimte om te ondernemen. Binnen het team zijn jouw belangrijkste verantwoordelijkheden het:

 • controleren van de eenvoudige jaarrekeningposten 
 • ondersteunen van de senior assistent accountants bij het onderhouden van contacten met de financiële afdeling van de klant 
 • het optimaliseren van de bedrijfsprocessen van de betreffende organisaties. 

 

Houd je wel van een uitdaging? Dan mag je je ook vastbijten in de complexere jaarrekeningposten. De senior assistent accountant fungeert hierin als jouw coach, waarbij jullie als team samen op het doel af stuiven. 

“Aan alles merk je dat je bij Hoek en Blok gezien wordt. Van het vrolijke goedemorgen van receptioniste Petra tot de cadeautjes bij speciale gelegenheden. Hoek en Blok is groot genoeg om je alle kansen te bieden terwijl het klein genoeg is om oog te houden voor jou als collega.”

Herman, manager audit

De kracht van teamwork

Bij Hoek en Blok maken we met ruim 160 collega’s het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. Je persoonlijke coach helpt jou die ambities waar te maken.

Je werkt binnen onze auditpraktijk met zo’n 24 enthousiaste collega’s. Naast jou zijn er nog 3 junior managers, 4 senior managers en 1 partner. Samen zorgen jullie ervoor dat de afdeling groeit in omvang en kwaliteit. Daarin zijn we op een gezonde manier ambitieus. Ook op het sportveld trouwens. Op sportevenementen kom je regelmatig een team Hoek en Blok-ers tegen. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt