Corporate recruiter

Fulltime, Parttime (24 – 40 uur)

Sliedrecht, Barendrecht

Hbo-werk- en denkniveau

Rust en ruimte om te ondernemen

Corporate recruiter

Fulltime, Parttime (24 – 40 uur)

Sliedrecht, Barendrecht

Hbo-werk- en denkniveau

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

Een salaris tussen € 2.500 en € 4.000, afhankelijk van je ervaring.

Een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract.

Regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet.

Lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat.

Een auto van de zaak of kies je liever voor het OV of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget.

Doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren.

Later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage.

Een recruiter die kandidaten vindt én bindt 

Per jaar verwelkomen we zo’n 50 accountants, auditors en andere financiële, juridische en IT-specialisten in ons groeiende team.  Met jouw bijdrage als onze eerste inhouse recruiter willen we nóg succesvoller werven. In deze unieke positie heb jij veel vrijheid om het op jouw manier aan te pakken. Je bedenkt de strategie, voert hem uit en werkt samen met je collega’s aan optimale resultaten. Daarvoor:

Inventariseer jij de capaciteitsvraag bij je collega’s van de verschillende afdelingen.

Bedenk je een succesvolle strategie, van vacaturetekst tot (social) campagne.

Ontwikkel je de benodigde content, waar nodig schakel je de hulp in van je marketing- en L&D-collega’s of een vacaturetekstschrijver.

Vind en benader je potentiële kandidaten via bijvoorbeeld social media of op banenmarkten.

Organiseer je evenementen zoals onze jaarlijkse studenten- en startersdag.

Voer je sollicitatiegesprekken en zorg je voor een correcte afhandeling.

Schakel je met externe bureaus voor de werving van geschikte kandidaten.

Analyseer je de resultaten en bekijk je (technologische) verbeterpunten.

Bewaak je het budget en de inzet van de juiste middelen.

De kracht van teamwork

 

Maar voor wat voor bedrijf ga jij eigenlijk collega’s werven? Hoek en Blok maakt met ruim 160 professionals het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, duurzaamheidsadviseurs en IT-specialisten.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, rapportages én sportuitslagen. Maar onze collega’s? Die zijn in onze ogen nooit een nummer. Wel uniek personen met eigen talenten en ambities. We helpen ze graag die ambities waar te maken.

Ook al ben jij voorlopig de enige corporate recruiter, je staat er nooit alleen voor. Je werkt veel samen met je collega’s van marketing, learning en development en hr. Daarnaast overleg je regelmatig met vacaturehouders en kun je rekenen op de expertise van een ervaren freelance recruiter.

We zijn op een gezonde manier ambitieus. Ook op het sportveld trouwens. Op sportevenementen kom je regelmatig een team Hoek en Blok-ers tegen. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

“Bij Hoek en Blok hebben we talenten in onze branche echt iets unieks te bieden. Andere kantoren zijn vaak heel winstgericht of super formeel, óf juist zeer traditioneel. Wij zijn veel menselijker en kijken echt naar wat jij nodig hebt om te groeien. Als recruiter heb je kandidaten daardoor iets waardevols te bieden en ga je zelf ook met plezier naar je werk.”

Maressa, operationeel manager

Dit maakt jou uniek

Jij legt kandidaten vol enthousiasme en overtuigingskracht uit waarom Hoek en Blok hun ideale werkgever is. Die vlotte babbel komt ook intern van pas als je overlegt met vacaturehouders en campagnes opstelt met collega’s. Jij denkt altijd twee stappen vooruit. Je houdt de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de gaten, bent handig met social media en bekijkt waar de techniek jou kan helpen efficiënter te werken. Daarnaast heb jij:

Hbo werk- en denkniveau.

Enkele jaren ervaring als recruiter of sourcing consultant.

De vaardigheden om zelfstandig invulling te geven aan deze nieuwe rol.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt