Compliance officer

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Toe aan inhoudelijke verdieping en uitdagende casussen? Kom werken als compliance officer bij Hoek en Blok. Met jouw waardevolle advies bewaak je de kwaliteit en integriteit van onze accountantsorganisatie. Daarbij heb je veel vrijheid de rol naar jouw eigen inzicht in te vullen.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Je hebt veel vakinhoudelijke kennis en vindt het leuk om wet- en regelgeving te vertalen naar de praktijk. Je handelt proactief en betrekt jouw collega’s op een positieve manier bij jouw plannen. Je bent een doorzetter die zaken graag tot op de bodem uitzoekt. Daarbij communiceer je op een gelijkwaardige manier met collega’s, directieleden én externe adviseurs en toezichthouders.

Daarnaast heb je:

 • jouw opleiding tot RA of AA (bijna) afgerond 
 • enkele jaren praktijkervaring in de accountancypraktijk (bij voorkeur de audit) of een compliance functie. 

Volop afwisseling als compliance officer

Fraudeurs, witwassers en (cyber)criminelen: ze proberen allemaal hun slag te slaan in ondernemend Nederland. Het omgaan met deze risico’s is een grote verantwoordelijkheid, die veel aandacht krijgt vanuit de toezichthouders. Als compliance officer zorg je ervoor dat je collega’s de wetten en regels goed toepassen. Je adviseert hen hoe om te gaan met de uiteenlopende casussen die zij tegenkomen in de praktijk. Zo kunnen onze klanten blijven vertrouwen op de kwaliteit van onze dienstverlening.

Samengevat ben jij verantwoordelijk voor het:

 • adviseren van de directie op het gebied van kwaliteits- en procesbeheersing 
 • controleren op de naleving van interne en externe wet- en regelgeving 
 • zijn van een aanspreekpunt voor onze toezichthouders en beroepsorganisaties (denk aan AFM, BFT, SRA en NBA) 
 • coördineren van de aanpak bij incidenten zoals datalekken, ongebruikelijke transacties en mogelijke fraudezaken 
 • opstellen van handboeken en interne en externe rapportages over de compliance werkzaamheden 
 • bewaken van de integere bedrijfsvoering met de hulp van de beleidsmedewerker kwaliteit, directie, externe compliance adviseur en de commissies vaktechniek 
 • organiseren van interne themaonderzoeken, bijvoorbeeld op het gebied van frauderisico’s, integriteitsrisico’s en de ontwikkelingen binnen de samenstel-, audit- en adviespraktijk 
 • op de hoogte blijven van de actualiteiten door o.a. het bezoeken van bijeenkomsten van compliance communities. 

Wil je naast jouw rol als compliance officer actief blijven in de audit- of samenstelpraktijk? Vertel het ons, we denken graag met je mee over de ideale invulling van jouw rol.

“Ik wist dat ik me thuis voelde bij Hoek en Blok lang voordat ik directeur werd. De manier waarop onze mensen met elkaar omgaan en de manier waarop we net dat beetje extra doen voor onze klanten, voelde gewoon goed voor mij. Bij Hoek en Blok kan ik zeggen dat ik mijn werkgeluk heb gevonden. Lees verder om te zien of Hoek en Blok ook precies kan zijn waar jij je thuis voelt.”

Bas, directielid

De kracht van teamwork

Bij Hoek en Blok maken we met ruim 160 collega’s het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag je ambities waar te maken.

Als compliance officer deel je jouw kantoor met beleidsmedewerker kwaliteit Ingrid. Maar natuurlijk heb je daarnaast veel contact met de directie en de collega’s van de verschillende afdelingen. Zo ben jij altijd op de hoogte van wat er speelt. Ons team is op een gezonde manier ambitieus. Ook op het sportveld trouwens. Op sportevenementen kom je regelmatig een team Hoek en Blok-ers tegen. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt