Assistent accountant samenstelpraktijk

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Ontdek op jouw eigen tempo wat het vakgebied accountancy jou te bieden heeft. Als assistent accountant samenstelpraktijk bij Hoek en Blok maak je op een unieke manier kennis met de sector. Onder de enthousiaste begeleiding van jouw ervaren collega’s ontwikkel jij je zo tot een echte alleskunner.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Natuurlijk is het belangrijk dat je cijfermatig inzicht hebt en goed kunt analyseren. Maar net zo belangrijk vinden we het dat jij vol enthousiasme nieuwe taken oppakt en steeds beter wil worden in wat je doet. Daarbij werk je op een positieve manier samen met jouw collega’s. Je stelt vragen als je iets niet snapt en helpt anderen waar je kan. Daarnaast neem je verantwoordelijkheid voor je werk en je eigen ontwikkeling.

 • Ervaring: niet nodig, als je maar een grote interesse hebt in het vakgebied accountancy 
 • Vooropleiding: havo, vwo, mbo 4, hbo of wo, we passen jouw takenpakket aan op jouw kwaliteiten. 

Jouw ontwikkeling als assistent accountant samenstelpraktijk

Houd je van afwisseling? Dan zit je hier goed. Want ook als starter houd jij je bij ons al bezig met het opstellen van jaarrekeningen en belastingaangiften. Dat doe je voor mkb-ondernemers uit bijvoorbeeld de bouw, detailhandel of IT. Met jouw cijfers kunnen zij hun organisatie aansturen én maken ze optimaal gebruik van belastingvoordelen.

Tot jouw takenpakket hoort bijvoorbeeld het:

 • verzorgen van administratieve werkzaamheden 
 • opstellen van eenvoudige jaarrekeningen en samensteldossiers 
 • opstellen van eenvoudige fiscale aangiften voor bijvoorbeeld de inkomstenbelasting, omzetbelasting, dividendbelasting en vennootschapsbelasting 
 • beantwoorden van klantvragen 
 • signaleren van verbeterpunten in de financiële administratie van de klant 
 • uitvoeren van eenvoudige adviesopdrachten.  

 

Dit is een echte groeifunctie. In het begin krijg je veel begeleiding. En heb je op een gegeven moment voldoende kennis en zelfvertrouwen? Dan pak je steeds meer taken zelfstandig op. Zo bieden wij ruimte voor jouw ambities.   

“De theorie die op school soms lastig te begrijpen is, komt hier echt tot leven. Ik krijg daarbij de hulp van mijn buddy. Hij helpt me met werk gerelateerde vragen, maar ook bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Daardoor kan ik nu al zelfstandig jaarrekeningen uitwerken, ga ik mee naar klanten en kan ik hen zelf ook vragen stellen. Je voelt je hier geen nummertje, maar echt onderdeel van een team.”

Femke, assistent accountant samenstelpraktijk

De kracht van teamwork 

Bij Hoek en Blok maken we met ruim 160 collega’s het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, IT-specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer maar een uniek persoon met eigen talenten en ambities.

Je maakt onderdeel uit van 1 van onze 6 samenstelteams. Daarin werk je intensief samen met ongeveer 8 collega’s. Jullie overleggen over de werkzaamheden, de beste Netflix-series en misschien ook wel over jullie voorbereiding op het volgende sportevenement. Hoek en Blok is een sportief kantoor waar we regelmatig de competitie met elkaar aangaan. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt