Aangiftemedewerker

Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)

Sliedrecht, Barendrecht

Hbo+ – of wo-diploma

Aangiftemedewerker

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • € 2.800 en € 4.400
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Aan de lopende band aangiftes wegwerken? Niet bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht. Als aangiftemedewerker heb jij een belangrijke rol bij het signaleren van verbeterkansen voor onze mkb-klanten. Je hebt daarover regelmatig contact met klanten, collega’s en de Belastingdienst. Een ideale vacature als je van afwisseling houdt.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 2.800 en € 4.400, afhankelijk van je ervaring
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een netto vergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage

Dit maakt jou uniek

Natuurlijk heb jij veel kennis, werk je secuur en blijf je op de hoogte van actualiteiten. Dat hoort nu eenmaal bij jouw rol. Maar daarnaast ben jij een echte initiatiefnemer. Je komt in actie als je verbeterkansen ziet voor jouw klant. En is het te druk bij de accountants? Dan dragen ze met een gerust hart dossiers aan jou over. Ze vertrouwen op jouw expertise en daadkracht.

Daarnaast heb jij:

 • een relevant hbo-diploma zoals Accountancy / Finance, Tax and Advice / Fiscaal Recht en Economie
 • minimaal 5 jaar werkervaring in de aangiftepraktijk
 • een lidmaatschap bij het Register Belastingadviseurs of ben je bereid te starten met dit traject.

Een aangiftemedewerker

Hoek en Blok verwerkt jaarlijks enkele duizenden ib- en vpb-aangiften voor onze klanten. Daar zijn verschillende specialisten bij betrokken: accountants, belastingadviseurs én aangiftemedewerkers zoals jij. Met jouw expertise zorg jij ervoor dat jouw klanten geen euro te veel belasting betalen. Wat jij bijvoorbeeld doet is het:

 • coördineren van de uitstelregeling
 • zelfstandig verwerken van aangiftes en controleren van aanslagen voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
 • ondersteunen van accountants, belastingadviseurs of senior aangiftemedewerkers bij de complexere aangiftes
 • signaleren van adviesmogelijkheden op fiscaal en financieel gebied
 • contact onderhouden met klanten en de Belastingdienst, bijvoorbeeld voor het beantwoorden van klantvragen en het bespreken van de aangifte.

Jouw baan is geen dag hetzelfde. Soms ben jij het eerste aanspreekpunt voor klanten. Terwijl je op andere momenten samen met je collega’s uit de audit- of samenstelpraktijk aan een dossier werkt. Jij verwerkt dan de aangifte en signaleert advieskansen. Ook op de afdeling heb jij een actieve rol. Je kijkt wat beter kan, doet verbetervoorstellen en geeft zelf het goede voorbeeld. Want bij Hoek en Blok heb jij zelf veel invloed op hoe je carrière eruitziet.

“Als je enthousiast en gedreven bent dan kun je echt iets moois maken van deze rol. Onze samenstelcollega’s doen nu nog veel aangiftes zelf. Maar met een beetje overtuigingskracht komt er steeds meer werk naar het aangifteteam. Dat betekent dat je veel samenwerkt aan uitdagende casussen.”

Jeroen, teamleider en partner

De kracht van teamwork 

Bij Hoek en Blok maken we met ruim 170 collega’s het leven van mkb-ondernemers in met name de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, corporate finance specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer, maar een uniek persoon met eigen talenten en ambities.

Jij versterkt onze fiscale afdeling. Daar werk je samen met 9 betrokken collega’s die gek zijn op hun vakgebied. Je werkt afwisselend in Sliedrecht en Barendrecht. Zo leer je al je directe collega’s goed kennen. Best kans dat je ze ook op het sportveld tegenkomt. Hoek en Blok is een sportief kantoor waar we regelmatig de competitie met elkaar aangaan. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt