Belastingadviseur

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • 3.800 en € 6.000
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Ondernemers adviseren bij ál hun fiscale uitdagingen? Dat kan bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht. Jij bent als belastingadviseur de rots in de branding voor jouw klanten. Je voert gesprekken, doet aangiftes en werkt adviezen uit. Deze rol heeft echt alles.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 3.800 en € 6.000, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een netto vergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Jij bent een echte aanpakker. Vol enthousiasme duik je in een casus. Je blijft doorvragen tot je ontdekt welke creatieve oplossing jouw klant het meeste oplevert. Daarbij komt jouw vakkennis goed van pas. Ook communicatief ben jij sterk. Je geeft heldere adviezen aan jouw klanten en waardeert een inhoudelijke discussie met je collega’s. Zo kom je tot nieuwe inzichten en stijgt de kwaliteit van de dienstverlening van de afdeling.

Daarnaast heb jij:

 • een wo-diploma in de richting fiscaal recht of fiscale economie
 • minimaal 5 jaar ervaring als belastingadviseur
 • een lidmaatschap bij de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) of ben je bereid te starten met dit traject.

Jouw expertise als belastingadviseur

Van ib tot vpb en van omzetbelasting tot successierecht, alle belastingwetten komen voorbij in jouw adviezen. Zo bied jij ondernemers de rust om te ondernemen. Of dat nu een vof is die de stap maakt naar een bv, of een mkb’er die een vestiging wil openen in het buitenland. Jouw klanten zijn net zo divers als jouw takenpakket.

Wat jij bijvoorbeeld doet is het:

 • opstellen en controleren van complexere aangiftes voor de inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting
 • uitwerken van (belasting)adviezen
 • zelfstandig voeren van adviesgesprekken die passen bij jouw expertise en ervaring
 • ondersteunen van jouw senior collega’s bij uitdagende fiscale vraagstukken zoals (internationale) herstructurering of bedrijfsopvolging
 • contact onderhouden met klanten, collega’s en de Belastingdienst voor het beantwoorden van vragen en het afstemmen van werkzaamheden.

Daarnaast draag jij actief bij aan de ontwikkeling van de afdeling. Je kijkt wat er nodig is om te groeien in omvang en kwaliteit en neemt het initiatief om daar te komen. Ook begeleid je juniors, volg je actuele ontwikkelingen en deel je jouw kennis met collega’s. Wil jij je verdiepen in een bepaald vakgebied? Ook dat kan. Bij Hoek en Blok bepaal je zelf hoe je carrière eruitziet.

“Ik vind het ideaal om te werken voor een kantoor met zoveel expertises in huis. Zo kan ik mij volledig focussen op fiscale vraagstukken. Voor bijvoorbeeld juridische vragen schakel ik de hulp in van een collega. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is en versterken we elkaar. We bieden onze klanten echt de kracht van gebundelde kennis.”

Albert, senior belastingadviseur

De kracht van teamwork 

Bij Hoek en Blok maken we met ruim 170 collega’s het leven van mkb-ondernemers in met name de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, corporate finance specialisten en subsidie- en duurzaamheidsadviseurs.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, groeiverwachtingen én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer maar een uniek persoon met eigen talenten en ambities.

Jij versterkt onze fiscale afdeling. Daar werk je samen met 9 betrokken collega’s die gek zijn op hun vakgebied. Je werkt afwisselend in Sliedrecht en Barendrecht. Zo leer je al je directe collega’s goed kennen. Best kans dat je ze ook op het sportveld tegenkomt. Hoek en Blok is een sportief kantoor waar we regelmatig de competitie met elkaar aangaan. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is gelukkig om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt