Functioneel applicatiebeheerder

 • Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)
 • Een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Krijg jij spontaan errors van stroperige processen die digitaal veel sneller kunnen? Dan is jouw input meer dan welkom bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht. Je pakt verschillende verbeterprojecten op, zodat het werk van jouw collega’s vlotter loopt. Daarbij krijg je de vrijheid zelf oplossingen voor te stellen én uit te werken. Zo is iedere dag anders.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een passend salaris, afhankelijk van je ervaring 
 • een jaarcontract met de intentie dit daarna om te zetten naar een vast contract 
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet 
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat 
 • een fiets van de zaak of kies je liever voor het OV of een mobiliteitsvergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget 
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren 
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage 

Dit maakt jou uniek

Jij wordt er blij van als collega’s met jouw hulp hun werk beter kunnen doen. Je neemt daarom zelf het initiatief om bij hen langs te gaan en komt daarna met verbetervoorstellen. En die collega die het werk liever op de oude manier blijft doen? Die overtuig jij met goede argumenten en een duidelijke uitleg. Daarnaast heb je:

 • een relevant hbo-diploma 
 • ervaring met, of interesse in, Office 365 toepassingen, Afas Profit en Afas Insite 
 • ervaring met projectmatig werken waarbij overzicht houden jou goed afgaat. 

Twijfel je of je genoeg kennis hebt, maar is deze rol jou verder op het lijf geschreven? Stop dan met twijfelen en solliciteer direct. Kennis over wet- en regelgeving is te leren.

Breng onze organisatie verder als functioneel applicatiebeheerder

Processen moeten en kunnen beter, daar weet jij alles van. Als functioneel applicatiebeheerder ga jij langs bij jouw collega’s van verschillende afdelingen om te vragen waar zij tegenaan lopen. Zo ontdek je bijvoorbeeld dat HR graag af wil van het pakket papieren dat jij moest ondertekenen toen je in dienst kwam.

Je analyseert het proces en zoekt verbeterpunten. Vervolgens maak je een plan van aanpak dat je na overleg deels zelf uitvoert en deels uitbesteedt aan leveranciers. Door het proces te digitaliseren boek je flinke tijdwinst voor je collega’s.

Samengevat zijn dit jouw taken:

 • verbeterkansen ontdekken op de verschillende afdelingen 
 • projecten van A tot Z plannen en deels zelfstandig uitvoeren waarbij je bestaande applicaties zoals Office 365 en Afas inzet 
 • contacten onderhouden met externe leveranciers die bijdragen aan jouw oplossing 
 • het verbeterde proces uitleggen aan jouw collega’s via bijvoorbeeld een werkinstructie, workshop of instructievideo.  

“Toen ik hier 21 jaar geleden binnenkwam dacht ik na een jaar weer weg te zijn. Maar het beeld dat ik had van accountants in hun saaie grijze pakken bleek niet te kloppen. Het is echt een leuke club mensen, we doen veel samen en op feestjes merk je dat iedereen erbij hoort. Die gezelligheid is waarom ik hier al zo lang werk.”

Henk, hoofd interne automatisering

De kracht van teamwork

Met ruim 160 collega’s maken we het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, duurzaamheidsadviseurs en IT-specialisten.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, rapportages én sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken.

Met een team van 4 IT-ers ondersteunen jullie de verschillende afdelingen. Onderling overleggen jullie over de beste IT-oplossingen, de nieuwste games en de leukste Netflix-series. En houd jij van sporten? Dan ben je welkom om mee te doen aan een van de vele sportevenementen waar Hoek en Blok aan deelneemt. Of je komt gezellig langs om je collega’s aan te moedigen, dat kan natuurlijk ook. Met spierpijn kun je trouwens prima naar kantoor komen. Het is voor de deur gratis parkeren en het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt