Aangiftemedewerker

Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)

Sliedrecht, Barendrecht

Hbo+ – of wo-diploma

Medior bedrijfsjurist

 • Fulltime, Parttime (24 – 40 uur)
 • € 3.900 en € 5.000
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Neem de leiding over je carrière als bedrijfsjurist. Specialiseer je bijvoorbeeld in fusies en overnames of kies voor het contractenrecht. De keuze is aan jou. Als medior bedrijfsjurist bij Hoek en Blok weet je zeker dat je jezelf blijft ontwikkelen. Je hebt de regie over je eigen dossiers, haakt aan op uitdagende dossiers van senior juristen en corporate finance-adviseurs en volgt (betaalde) opleidingen. Groeikansen genoeg.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 3.900 en € 5.000, afhankelijk van je ervaring
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een netto vergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage

Dit maakt jou uniek

Nauwkeurig zijn hoort bij jouw vakgebied. Daarnaast ben je flexibel en proactief. Je houdt van afwisselende dossiers en stapt makkelijk op collega’s en klanten af om bijzonderheden uit het dossier te bespreken. Zo zorg je voor een compleet en betrouwbaar advies. Omdat je regelmatig werkt aan vraagstukken met een financiële achtergrond is het belangrijk dat je goed bent met getallen.

Daarnaast heb je:

 • een afgeronde universitaire studie Rechtsgeleerdheid of een diploma HBO-rechten, aangevuld met werkervaring op wo-niveau
 • een aantal jaren werkervaring in het ondernemings- of contractenrecht

Jouw dag als jurist

Jij laat mkb’ers vol vertrouwen ondernemen. Ze weten dat ze juridisch hun zaken goed op orde hebben. Dat is een teamprestatie. In wisselende samenstellingen adviseren jullie ondernemers. Dat zijn adviezen over bijvoorbeeld het oprichten of herstructureren van een bv, maar ook adviezen over complexere geldleningen, bedrijfsovernames, huurkwesties of het opstellen van aandeelhouders- of andere samenwerkingsovereenkomsten. Jouw verantwoordelijkheden zijn het: 

 • zelfstandig opstellen van basisadviezen over bijvoorbeeld statuten, de besluitvorming binnen een bv, geldleningen, algemene voorwaarden of opdrachtovereenkomsten 
 • voeren van adviesgesprekken met ondernemers 
 • voorbereiden van complexere adviezen over bijvoorbeeld herstructureringen, overnames en samenwerkingsovereenkomsten 
 • signaleren van kansen en risico’s en ze bespreken met collega’s en klanten 
 • bewaken van je eigen tijdslijnen en dossiers 
 • begeleiden van junior juristen en werkstudenten. 

Het ondernemings- en contractenrecht zijn brede vakgebieden. Daarbinnen heb jij misschien je voorkeuren. Bij Hoek en Blok denken we met je mee en bieden we je de kans je te specialiseren. Bijvoorbeeld in fusies en overnames. Handig, want je deelt de afdeling met onze corporate finance adviseurs. Maar ook andere specialisaties zijn mogelijk en ondersteunen we door het betalen van je opleiding. 

“Het leuke is hier dat je echt mee kunt denken met de ondernemer. Je voorkomt gedoe door al op voorhand over mogelijke risico’s na te denken. Dat maakt het werk inhoudelijk uitdagend. Je blijft je ontwikkelen door de diversiteit aan dossiers en de opleidingen die je volgt.”
Jens, jurist ondernemingsrecht

De kracht van teamwork 

Met ruim 160 collega’s maken we bij Hoek en Blok het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, duurzaamheidsadviseurs en IT-specialisten.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, rapportages én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken.

Jij maakt onderdeel uit van onze groeiende juridische afdeling. Daar vind je bijvoorbeeld 2 seniors, 2 mediors, een junior jurist en een juridisch secretaresse. Jullie delen het kantoor met de collega’s van corporate finance en financiële planning.

We zijn op een gezonde manier ambitieus. Ook op het sportveld trouwens. Op sportevenementen kom je regelmatig een team Hoek en Blok-ers tegen. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt