Aangiftemedewerker

Fulltime, Parttime (32 – 40 uur)

Sliedrecht, Barendrecht

Hbo+ – of wo-diploma

Junior bedrijfsjurist

 • Fulltime, Parttime (24 – 40 uur)
 • € 2.800 en € 3.500
 • Sliedrecht / Barendrecht

Deel deze vacature

Dit is pas een lekkere start voor jouw carrière als bedrijfsjurist. Vanaf dag 1 zie je alle aspecten van het ondernemings- en contractenrecht voorbijkomen. Geen lange dagen vol eentonige taken. Maar juist veel afwisseling, uitdagende cases, goede begeleiding en volop ontwikkelkansen. Dát is wat je kunt verwachten als junior bedrijfsjurist bij Hoek en Blok in Sliedrecht en Barendrecht.

Beloning, waardering en volop kansen

Naast afwisseling, gezelligheid en carrièrekansen bieden we jou een mooi pakket arbeidsvoorwaarden (op basis van een 40-urige werkweek):

 • een salaris tussen € 2.800 en € 3.500, afhankelijk van je ervaring
 • regelmatig genieten van de zon? Geen probleem, je bepaalt zelf wanneer jij je 27 (tot 32) vakantiedagen inzet
 • lekker sporten voor je naar kantoor komt? Met onze flexibele werktijden kan dat
 • een auto van de zaak of kies je liever voor het OV, een fiets of een netto vergoeding? Je bepaalt het zelf met ons mobiliteitsbudget
 • doorleren? Wij betalen de opleiding én je kunt onder werktijd studeren
 • later lekker luieren? Je krijgt een goede pensioenregeling met een lage eigen bijdrage

Dit maakt jou uniek

Jij houdt van afwisseling en switcht makkelijk tussen verschillende taken en dossiers. Daarbij heb je een proactieve instelling en stap je gerust op collega’s af die jou verder kunnen helpen. Omdat je regelmatig werkt aan vraagstukken met een financiële achtergrond is het belangrijk dat je goed bent met getallen.

Daarnaast heb jij:

 • een afgeronde universitaire studie Rechtsgeleerdheid
 • affiniteit met het ondernemings- of contractenrecht

Wat je doet als junior bedrijfsjurist

Jij laat mkb’ers vol vertrouwen ondernemen. Ze weten dat ze juridisch hun zaken goed op orde hebben. Onder begeleiding van jouw medior of senior collega’s help jij ze bijvoorbeeld met het oprichten van hun bv, het vastleggen van geldleningen of het beoordelen van hun contracthuishouding. We nemen je al snel mee naar adviesgesprekken, je leert namelijk het meeste uit de praktijk. Wat je verder doet: 

 • voorbereiden van adviezen over bijvoorbeeld statuten, de besluitvorming binnen een bv, geldleningen, huur of opdracht 
 • opstellen van documenten zoals notulen en memo’s 
 • juridische vragen beantwoorden van klanten en collega’s van andere afdelingen. 

Het ondernemings- en contractenrecht zijn brede vakgebieden. Grote kans dat jij straks ontdekt dat je sommige onderwerpen leuker vindt dan andere. Bij Hoek en Blok krijg je de kans je daar verder in te verdiepen. Je krijgt vaker dat soort dossiers toegewezen en we betalen eventuele vervolgopleidingen. Zo word jij steeds beter in het werk dat je zo leuk vindt. En om met de woorden van collega Jens te spreken “soms neem je er één voor het team en pak je een totaal ander dossier op. Maar die collegialiteit is juist wat ons team zo sterk maakt.” 

“Tijdens mijn studie had ik oogkleppen op en dacht ik alleen maar aan advocaat worden. Wat ben ik blij dat ik toch voor Hoek en Blok heb gekozen. Ik voorkom liever problemen voor ondernemers dan dat ik ze in de rechtbank behandel. Daarbij is de werkdruk hier gezond en kan ik me blijven ontwikkelen. Een betere start van mijn carrière had ik me niet kunnen wensen. ”

Jens, jurist ondernemingsrecht

De kracht van teamwork 

Met ruim 160 collega’s maken we bij Hoek en Blok het leven van mkb-ondernemers in de regio Drechtsteden/Rotterdam een stuk makkelijker (en mooier). Terwijl zij zich focussen op het ondernemen, zorgen wij voor alle belangrijke ‘randzaken’. Dat doen we met een betrokken club collega’s. Van accountants, belastingadviseurs en juristen tot hrm’ers, duurzaamheidsadviseurs en IT-specialisten.

Hoewel Hoek en Blok stevig groeit heeft het veel weg van een familiebedrijf. We zijn dol op cijfers en smullen van jaarrekeningen, rapportages én zelfs sportuitslagen. Maar jij? Jij bent in onze ogen nooit een nummer. Wel een uniek persoon met eigen talenten en ambities. We helpen jou graag die ambities waar te maken.

Jij maakt onderdeel uit van onze groeiende juridische afdeling. Daar vind je bijvoorbeeld 2 seniors, 2 mediors, een andere junior jurist en een juridisch secretaresse. Je deelt je kantoor met de collega’s van corporate finance en financiële planning. Jullie werken regelmatig samen, bijvoorbeeld bij bedrijfsovernames en fusies.

We zijn op een gezonde manier ambitieus. Ook op het sportveld trouwens. Op sportevenementen kom je regelmatig een team Hoek en Blok-ers tegen. Last van spierpijn? Dan werk je lekker thuis of parkeer je de auto recht voor de deur. En het treinstation is om de hoek.

Solliciteren is makkelijker dan je denkt